SEASIDE OFFICE BUILDING IN ATHENS

OFFICES

OVERVIEW

In 2021, A&M was invited to submit its proposal for the redesign and major renovation of an office building in Poseidonos Avenue. With the concept to redefine the building’s relationship to the sea and its unobstructed views, a façade was proposed allowing the building to be part of the sea surroundings by adapting a sail pattern as a second layer to the existing infrastructure. The design aims to offer an aerodynamic substance to the result as well as provide solar protection during the day while emphasizing on user experience.

The end-result creates the illusion of a dynamic wave coming into direct conversation with the neighbouring sea while at the same time provides special shadow patterns that alter throughout the day. The view to the sea becomes clear with panoramic views to the horizon and the roof is set to become an outdoor venue for gatherings and corporate events. On the ground floor, various dining and living areas are designed creating a new reference point to the area, making the building a vibrant destination.

GALLERY

OTHER PROJECTS